Kore dizilerine olan ilgim :)

Herkese Merhabalar:)
Bugün de sizlere Güney Kore dizilerine kendimi nasıl kaptırdığımı anlatmak istiyorum 🙂
Şöyle ki; annemin rahatsızlandığı bir vakit benim işe ara vermem gerekti. Evde oldukça sıkıldığım bu zamanda İnstagram’da reels bölümünden önüme komik bir video geldi ve oldukça merak ettim, bu dizi mi, sinema mı? … sonra baktım diziymiş. Bir çok insan, özellikle de Türkiye’de oldukça sevilen bir kitleye sahiplermiş. Güney Kore dizileri eğlenceliye benziyordu ve benimde en çok ihtiyaç duyduğum şey biraz neşeydi.. ilk izlediğim dizi Lee Min-ho nun bir dizisiydi ve dizide aslen Rizeli olduğum için bir bölümünde çay bahçeleri çok ilgimi çekmişti. Konuşma tarzları eğlenceliydi dizi izlerken bir çok şeyi unutup gülebiliyordum.
Dizinin Adı The Legend Of The Blue Sea, akıllı bir dolandırıcı olan Heo Joon Jae ile Shim Chung adlı bir deniz kızının hikayesini konu ediyor. Joseon döneminden bir deniz kızı olan Shim Cheong, günümüz Seul’ünde ortaya çıkar. Onun yolu burada, geçmişi ile bağlantılı olabilecek kurnaz bir dolandırıcı olan Heo Joon Jae ile kesişir.
Beş yıla yakın bir zamanda 100’lerce Kore dizisi izledim, çat pat korece konuşmaya bile başladım denebilir. Şuan güncel dizilerini hala izliyorum, keyif aldığım bu diziler iyi ki varlar. Keşke Türkiye’de üretilen dizileri de kısa tutup kimseyi sıkmasalar ne harika olurdu 🙂

İlk göz ağrım 🙂

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Responses to “Kore dizilerine olan ilgim :)”

  1. Merve dedi ki:

    Çok güzel bir başlangıç olmuş, devamını ve dizi önerilerinizi merakla bekliyorum🌸

  2. hatice dedi ki:

    Teşekkür ederim.:)

Yorum Yazın