Portakallı muhallebi

Ramazan tatlılarınıza bu hafif tatlıyı da eklemeye ne dersiniz?

Portakallı muhallebi

Malzemeler :
Portakal Sosu İçin:
3 su bardağı portakal suyu (6 adet portakal)
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 çay bardağı toz şeker
Muhallebi İçin:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya Portakallı muhallebi yapımında öncelikle portakal sosunu hazırlayın. Orta boy derin bir tencere içine 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu koyun (Yaklaşık 6-7 adet portakalın suyunu sıkıp, süzgeçten geçirin). Portakal suyunun üzerine 3 buçuk yemek kaşığı dolusu nişasta ve 1 çay bardağı toz şeker koyun.

Portakal soslu karışımı tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Sosu ocak üzerine koyup, sürekli karıştırarak, koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

Silikon ya da herhangi bir kalıbın içini iyice ıslatıp, suyunu süzün. Portakal sosunu kalıbın içine dökün. Oda ısısına geldiğinde buzdolabında kısa bir süre donmasını sağlayın. Diğer tarafta muhallebi için; derin bir tencere içine 1 litre süt dökün. Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı tepeleme un ve 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta ekleyin.

Tencereyi ocak üzerine alıp, koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak, pişirin. Daha sonra pişen muhallebinin üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya koyup, iyice karıştırın. Muhallebiyi ocak üzerinden alıp, 5 dakika kadar ara ara karıştırarak, muhallebinin sıcaklığının gitmesini sağlayın.

Hazırladığınız muhallebiyi, donan portakal sosunun üzerine yavaşça döküp, oda ısısında soğumaya bırakın. Daha sonra kalıbın üzerini streç film ile örtüp, soğuması için buzdolabında 1 gece dinlenmeye bırakın. 1 gece dinlenen portakallı muhallebiyi buzdolabından çıkartın. Kalıbı servis tabağı üzerine ters çevirip, hafifçe sallayarak, portakallı muhallebiyi yavaşça çıkarın. Ardından dilimleyip, soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Yorum Yazın